Logo Logo
Mliečna čokoláda do fontány Callebaut 37,8% 1 kg (4 x 250 g)
Mliečna čokoláda do fontány Callebaut 37,8% 1 kg (4 x 250 g)
Krátky popis Dizajnový produkt Mliečna čokoláda do fontány Callebaut 37,8% 1 kg (4 x 250 g) od výrobca Callebaut u nás nájdete zľavnený za 14,49 €
Obvyklá cena
  • 14,49
Výrobca/Značka
Callebaut
EAN 5410522514971
Hodnotenie
   POPIS Pravá belgická čokoláda Callebaut na prípravu mliečnej čokoládovej fontány s obsahom 37,8% kakaa má jemnú chuť a hladkú konzistenciu práve vďaka skutočnému obsahu kakaového masla a kakaového prášku UPOZORNENIE: Pri vysokých letných teplotách negarantujeme, v ako stave vám čokoláda príde Čokoláda sa totiž pri vyšších teplotách rozpúšťa ŠPECIFIKÁCIE Zloženie: kakaová hmota, kakaové maslo, cukor, sušené mlieko, emulgátor: sójový lecitín, prírodný extrakt z pravej vanilky Min obsah kakaa: 37,8%, minimálne 19,4% mliečneho podielu Alergény: Obsahuje sóju, mlieko (laktózu) Môže obsahovať stopy orechov Hmotnosť: 1 kg NUTRIČNÉ A ENERGETICKÉ HODNOTY Kalórie: 2449 kJ / 585 kcal Tuky: 40 g z toho nasýtené mastné kyseliny: 24 g Sacharidy: 48 g z toho cukry: 47 g Bielkoviny: 6,5 g Soľ: 0,19 g TIPY NA PRÍPRAVU ČOKOLÁDOVEJ FONTÁNY Čokoláda je vo forme čokoládových dukátikov, ktoré obsahujú väčšie percento kakaového masla ako bežná čokoláda Z tohoto dôvodu nieje nutné pridávať ďalšie suroviny pre získanie ideálnej chuti a textúry čokolády Pokiaľ chcete docieliť jemnejšiu chuť fondánovej čokolády, potom odporúčame pridať malé množstvo 33% smotany Čokoládové dukátiky sypte priamo do samotnej fontány bez predchádzajúcich úprav Pokiaľ nemáte s fontánou skúsenosti alebo dostatok času, potom je možné časť čokolády rozpustiť vopred vo vodnom kúpeli RECEPT NA ČOKOLÁDOVÉ FONDUE 500 - 600 g kvalitnej čokolády do fontány (odporúčame vysokopercentnú, ale kto má rád môže použiť mliečnu či bielu čokoládu), 1 - 1,2 kg čerstvého ovocia (jahody, banány, hrozno atď), 100 g para orechov - voliteľné Postup:1 Čokoládu rozpusťte vo vodnom kúpeli a prelejte ju do misky na fondue2 Ovocie očistite a pokrájajte, orechy nasekajte Všetko nasypte do misky a spolu s čokoládou prineste na stôl3 Každý z hostí si s pomocou napichovatiek (vidličiek na fondue) namáča ovocie v čokoláde a obaľuje v nasekaných orechochZdroj receptu: wwwapetitonlinecz ČOKOLÁDA A JEJ VPLYV NA ZDRAVIE Kvalitná vysokopercentná čokoláda (ale aspoň 70 % obsahu kakaa) znižuje krvný tlak, pôsobí pozitívne pôsobí na srdce a cievy, ako prevencia infarktu, znižuje cholesterol a zrážanlivosť krvi, prekrvuje telo Čokoláda obsahuje antioxidanty, ktoré pôsobí ako prevencia rakoviny Tiež obsahuje horčík, draslík, fosfor, železo, vápnik, meď, fluór Čokoláda povzbudzuje, zlepšuje psychiku, zmierňuje úzkosť, má priaznivý vplyv na činnosť mozgu, zlepšuje pozornosť, znižuje únavu, chráni pred artritídou a rôznymi alergiami Navyše má afrodiziakálne účinky Čokoládu je však nutné konzumovať v primeranom množstve Odporúčame 10 g čokolády denne DRUHY ČOKOLÁDY Horká čokoláda obsahuje vysoký podiel kakaa Horká čokoláda musí obsahovať minimálne 35% kakaovej sušiny (za kvalitnú čokoládu sa považuje tá s minimálne 50% kakaových prísad) Horká čokoláda obsahuje iba kakaovú sušinu, kakaovú hmotu a cukor Odporúčame čokoládu z kvalitných kakaovch bôbov s ale aspoň 70 % kakaa Vysokopercentná tmavá čokoláda je skvelá nie len na priamu konzumáciu, ale tiež na čokoládové polevy, na horúcu čokoládu, na čokoládové fondue a na pečenie čokoládových dezertov (napr, Sacher torta, brownies) Mliečna čokoláda obsahuje kakaové maslo,…
Ďalšie produkty od výrobcu Callebaut
Ďalšie produkty v kategórii Čokoláda do fontány