Logo Logo
KOKOGHÍ 340 ml
KOKOGHÍ 340 ml
Krátky popis Exkluzívne produkt KOKOGHÍ 340 ml od výrobca České Ghíčko u nás nájdete najlacnejšie za 7,25 €
Obvyklá cena
  • 7,25
  • 8,99 €
  • 19 %
Výrobca/Značka
České Ghíčko
EAN 8594148590414
Hodnotenie

1CZ_Bez_lepku 7CZ_Bez_laktózy

POPIS

KokoGhí je kombinácia prepusteného masla ghí a bio kokosového oleja. Tento produkt je miešaný v ideálnom pomere a to 2 : 1 (prepustené maslo ghí : kokosový olej). KokoGhí je ideálny na sviatočné pečenie, ale aj nepečenie. Využijete ho na palacinky, lievance, alebo do kaše. Je vhodná pri príprave thajskej, indickej ale aj akejkoľvej kuchyne. Luxusne vonia a skvele chutí!

Prepustené maslo Ghee

ŠPECIFIKÁCIE

Zloženie: čistý maslový tuk najvyššej kvality získaný prepustením čerstvého masla, bio kokosový olej v pomere 2:1 (70% prepustené maslo ghí, 30% bio kokosový olej)

Prepustené maslo ghí neobsahuje kazeín a iné mliečne sušiny. Je to zdravá alternatíva rastlinných olejov.

Ghee obsahuje vitamíny: A, D, E, K a antioxidanty

Objem: 340 ml

Krajina pôvodu: ČR

Vhodné na: varenie, pečenie a smaženie, pretože sú mastné kyseliny stabilné aj pri vysokých teplotách, maslo sa neprepaľuje a je teda zdravšie ako bežné maslo, môžete ho natrieť na chlieb ako klasické maslo

NUTRIČNÉ A ENERGETICKÉ HODNOTY

(Údaje pre 100 g)

Kalórie: 3677 kJ / 894 kcal

Tuky: 99,3 g z toho nasýtené mastné kyseliny: 70 g

Bielkoviny:  0,1 g

VÝHODY A NEVÝHODY

plus

Čistý maslový tuk bez obsahu vody a mliečnych bielkovín v kombinácii s kokosovým olejom.  

Je stabilné pri vysokých teplotách (až 240°C) a tak sa neprepaľuje a je ideálne k smaženiu.

V kuchyni je možné prakticky všade použiť, kde je potreba tuk. (varenie, dusenie, pečenie, restovanie, mastenie,. )

Neobsahuje žiadne pridané látky.

veľmi dlhú trvanlivosť a nemusí sa chladiť.

Maslo je vhodné pre ľudí s intorelanciou na laktózu, diabetikov a celiakov.

Obsahuje minerály sodík, vápnik, draslík, horčík, fosfor, železo a vitamíny rozpustné v tukoch A,D,E,K a omega kyseliny 3-9.

   

PRAKTICKÉ RADY

Prepustené maslo ghí je možné používať vnútorne aj z vonku k hojenie hán.

Ghee má dlhú trvanlivosť a nieje nutné ho uchovávať v chladničke. Vydrží 8 mesiacov až rok.

Recept na indické maslové kura

RECEPT NA INDICKÉ MASLOVÉ KURA

30 g prepusteného masla ghí, 1 kg kuracích stehien vykostených (nakrájaných na menšie kúsky), 10 ml mletého koriandra, 10 ml mletej rímskej rasci, 10 ml nastrúhaného čerstvého zázvoru, 5 - 10 ml korenie Garam Masala, 1 plechovka (400 g) kvalitného rajčinového pyré alebo sekaných rajčín, 125 ml kuracieho vývaru, 125 ml bieleho jogurtu, 125 ml smotany, soľ, čerstvo mleté čierne korenie

Postup:

1. Rozohrejte vo vysokej panvici maslo ghee na miernom ohni. Osmažte na ňom kura dozlatova.

2. Pridajte všetko korenie a restujte ďalšie 2 minúty, aby sa korenie rozvoňalo.

3. Pridajte rajčinové pyré a kurací vývar, priveďte k varu a nechajte 10-15 minút prebublávať. Až bude mäso mäkké, pridejte jogurt a smotanu a už ďalej nevarte. Dochuťte soľou a korením.

Podávajte horúce s bielou ryžou a zasypané čerstvým koriandrom.
Zdroj receptu a obrázky k receptu: http://fresh. iprima. cz/recepty/indicke-maslove-kure

 

ČO ĎALEJ?

Páči sa vám tento produkt? Skvelé! Pridajte ho do košíka a pokračujte v nákupe.

Nevyhovuje vám? Skúste sa pozrieť na ostatné výrobky

Ďalšie produkty od výrobcu České Ghíčko
Ďalšie produkty v kategórii Maslá