Logo Logo
Horká čokoláda Tropilia Valrhona 70% 250 g
Horká čokoláda Tropilia Valrhona 70% 250 g
Krátky popis Unikátny produkt Horká čokoláda Tropilia Valrhona 70% 250 g od výrobca Valrhona u nás nájdete po zľave za 5,19 €
Obvyklá cena
  • 5,19
Výrobca/Značka
Valrhona
EAN 3395324022362
Hodnotenie
    POPIS Tmavé čokoládové dukátiky Tropilia Dark s obsahom kakaa 70% Vyhovujú každodenným potrebám šéfcukrárom a cukrárskym amatérom a nadšencom Jednoducho sa používajú, majú široké možnosti využitia a konzistentnú kvalitu a chuť Vysoký obsah kakaa zaručuje veľmi intenzívnu čokoládovú chuť vašich cukrárskych výtvorov Je možné použiť napríklad pre výrobu čokoládovej peny (mousse), čokoládové omáčky, zmrzliny a sorbetov, horúcej čokolády, čokoládových poliev alebo čokoládových krémov UPOZORNENIE: Pri vysokých letných teplotách negarantujeme, v ako stave vám čokoláda príde Čokoláda sa totiž pri vyšších teplotách rozpúšťa ŠPECIFIKÁCIE Zloženie: kakaové bôby (min 70 %), cukor, kakaové maslo, sušené plnotučné mlieko, emulgátory (sójový lecitín, E476), prírodný vanilkový extrakt Alergény: Obsahuje sóju, mlieko (laktózu) Môže obsahovať stopy orechov a vajec Hmotnosť: 250 g Upozornenie: Čokoládu objednávame vo veľkom 10 kg balení a sami ju vákuovo balíme do menších balíčkov Čokoládu Valrhonu teda neobdržíte v originálnom balení, ale zavákuovanú v priehľadnom plastovom obale Kvalita čokolády sa týmto procesom nijako nemení Ďakujeme za pochopenie NUTRIČNÉ A ENERGETICKÉ HODNOTY (Údaje pre 100 gramov) Kalórie: 2313 kJ / 557 kcal Tuky: 39 g z toho nasýtené mastné kyseliny: 24 g Sacharidy: 36 g z toho cukry: 27 g Bielkoviny: 9 g Soľ: 0,02 g PRAKTICKÉ RADY Skladujte na suchom mieste pri konštantnej teplote medzi 16 - 18 °C po dobu max 14 mesiacov ČOKOLÁDOVÝ FONDÁN Ingrediencie 125 g kvalitnej horkej čokolády, 150 g masla, štipka soli, 4 väčšie vajcia, 160 g cukru krupice, 65 g polohrubej múky, 2 lyžice holandského kakaa, maslo a kakako na vymazanie a vysypanie formičiek, zmrzlina k podávaniu Postup 1 Pripravte si 9 žiaruvzdorných formičiek (vhodné sú zapekacie misky na Creme Brulee) o priemere 7 cm a výške 4 cm Vymažte ich maslom a vysypte kakaom Dajte ich na plech, aby sa vám s ním lepšie manipulovalo 2 Vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu a maslo a pridajte štipku soli 3 V mise prešľahejte vajce s cukrom, až vznikne pena a pomaly premiešajte čokoládovú zmes 4 Preosejte múku a kakao a ľahko vmiešajte do čokoládovej zmesi Cesto vlejte do formičiek, každú naplňte zhruba do 3/4 Uložte na 2 hodiny do chladničky Pokiaľ nemáte čas, môžete hneď použiť, ale upravte čas pečenia 5 Rúru predhrejte na 180°C Pečte 9 - 10 minút, tak aby bola vonkajšie časť pevná, ale vnútro ešte tekuté TIP: Upečte iba jeden fondán, aby ste správne odhadli čas pečenia, keď budete vedieť správnu dĺžku pečenia, upečte zvyšok Podávajte s kopčekom obľúbenej zmrzliny Výborná je napríklad vanilková Zdroj receptu a obrázku k receptu:http://freshiprimacz/recepty/dokonaly-cokoladovy-fondan ČOKOLÁDA A JEJ VPLYV NA ZDRAVIE Kvalitná vysokopercentná čokoláda (ale aspoň 70 % obsahu kakaa) znižuje krvný tlak, pôsobí pozitívne pôsobí na srdce a cievy, ako prevencia infarktu, znižuje cholesterol a zrážanlivosť krvi, prekrvuje telo Čokoláda obsahuje antioxidanty, ktoré pôsobí ako prevencia rakoviny Tiež obsahuje horčík, draslík, fosfor, železo, vápnik, meď, fluór Čokoláda povzbudzuje, zlepšuje psychiku, zmierňuje úzkosť, má priaznivý vplyv na činnosť mozgu, zlepšuje pozornosť, znižuje únavu, chráni pred artritídou a rôznymi alergiami Navyše má afrodiziakálne účinky Čokoládu je však nutné…
Ďalšie produkty od výrobcu Valrhona
Ďalšie produkty v kategórii Čokoláda na varenie