Logo Logo
Emile Henry Forma na pečení domácího chleba Specialities 32,5 x 29,5cm
Emile Henry Forma na pečení domácího chleba Specialities 32,5 x 29,5cm
Krátky popis Neodolateľný produkt Emile Henry Forma na pečení domácího chleba Specialities 32,5 x 29,5cm od výrobca Emile Henry u nás nájdete lacno za 89,99 €
Obvyklá cena
  • 89,99
Výrobca/Značka
Emile Henry
EAN 3289313455074
Hodnotenie
      POPIS Forma na pečenie chleba od výrobcu Emile Henry je vyrobená zo špeciálnej burgundskej keramiky, ktorá je odolná proti nárazom, poškriabaniu a teplotným šokom Odolá teplotám od - 20°C do 270°C a môžete ju dať z mrazničky priamo do rúry, bez toho aby popraskala Forma je vyrobená ručne podľa generáciami overených postupov a má krásny francúzsky dizajn v granitovej farbe Farby sú prírodné a jedná sa o precíznu ručnú prácu Je vhodná do chladničky, mrazničky, mikrovlnej rúry, do umývačky riadu Materiál je čisto prírodný - neuvoľňujú sa škodlivé látky Forma na chlieb Emile Henry vychádza z podoby tradičnej klenutej pece Vo forme je počas pečenia konštantná teplota a je udržovaný ideálny stupeň vlhkosti Vďaka tomu si môžete doma pripraviť nadýchaný chlieb s chrumkavou kôrkou Forma je vybavená širokými úchopmi pre jednoduchú manipuláciu Súčasťou formy je pokrievka Dno formy na chlieb je vrúbkované - cesto sa teda neprichytáva a to je zaistené optimálnou cirkuláciou vzduchu ŠPECIFIKÁCIE Rozmer: 32,5 x 29,5 x 14 cm Objem: 5,2 l Hmotnosť: 2,87 kg Materiál: keramika Farba: granátová  Praktické rady Vhodné do umývačky: Áno Vhodné do chladničky: Áno Vhodné do mrazničky: Áno do - 20 °C Vhodné do mikrovlnej rúry: Áno Vhodné do rúry: Áno do 270 °C   RECEPT NA DOMÁCI RASCOVÝ CHLIEB Z uvedených surovín pripravíte bochník o váhe 1200 g 200 g žitnej múky (môže byť aj celozrnná), 300 g pšeničnej chlebovej múky, 200 g pšeničnej hladkej múky (môže byť aj celozrnná alebo špaldová), celá rasca (asi 15 g), 15 g čerstvého droždia, 1 lyžička cukru (alebo medu, melasy,), 490 ml vody (môžete skúsiť aj pivo, srvátku), 15 g soli Postup:1 V mise od kuchynského robota si rozdrobte kvasnice Pokiaľ nemáte robota, budete miesiť cesto ručne Pridajte cukor a vidličku rozmiešajte do riedkej kašičky Zmiešajte s vodou a metličkou dobre premiešajte 2 Potom prisypte všetko ostatné z receptu Robot zapnite na nízku rýchlosť a nechajte miesiť 10 minút Pokiaľ použijete domácu pekáreň, tak nechajte miesiť 30 minút a cesto potom vyberte 3 Prepracované a lepkavé cesto si dajte ideálne do plastovej misky vymazané lyžičkou oleja Pokiaľ nemáte nejakú s vekom, tak vložte misu do plastového sáčku Nechajte pri izbovej teplote kysnúť jednu hodinu Počas tejto doby raz preložte Robí sa to tak, že kraje cesta natiahnete  a založíte do stredu cesta Robiť to môžete priamo v mise dookola 4 Po hodine si trošku naolelujte linku a cesto roztiahnite na približný štvorec Zložte a uťahovaním zrolujte do tvaru šišky Nádobu na chleba si pomúčnite žitnou múkou a šišku cesta vložte spojom nahor Môžete cesto nechávať kysnúť aj v sitku, ktorý vyložíte utierkou a pomúčite ju Po vyklopení bude spoj zospodu a pri pečení sa nebude rozmotávať Nádobu na chleba dajte opäť do sáčku a nechajte kysnúť jednu hodinu Približne po 20 minútach si dajte rozpáliť rúru aj s pečiacim plechom na vodu Pokiaľ budete piecť na plechu, tak môžete nahrievať neskôr Rúra musí dosiahnuť minimálne teploty 250°C 5 Vykysnutý chleba, ktorý už kompletne vyplnil zapekaciu misu na chlieb, opatrne vyklopte…
Ďalšie produkty od výrobcu Emile Henry
Ďalšie produkty v kategórii Formy na chlieb a pečivo