POPIS
Miska z kolekcie White Blossom od výrobcu Made in Japan má jednoduchý biely dizajn a je zdobená motívom japonských čerešní Je ručne vyrobená z odolnej keramiky a tak ju môžete umývať v umývačke riadu aj používať v mikrovlnej rúre Priemer misky je 20 cm, výška 7 cm a objem 1 l Je ideálna na polievku, šalát, rezance či kari
ŠPECIFIKIÁCIE
Priemer: 20 cm
Výška: 7 cm
Objem: 1 l
Farba: biela
Materiál: keramika
VÝHODY A NEVÝHODY
Miska je vyrobená z odolnej keramiky
Ručná výroba
Krásny dizajn v prírodných farbách
Unikátna keramika dovezená priamo z Japonska
Vhodná do umývačky riadu aj do mikrovlnej rúry
PRAKTICKÉ RADY
Vhodné do umývačky: Áno
Vhodné do mikrovlnej rúry: Áno
RECEPT NA THAJSKÉ ZELENÉ KARI
Ingrediencie:500 g kuracích pŕs, 1 lyžica zelenej kari pasty, 3 lístky thajskej limetky, 1/2 menšieho koreňa zázvoru/galangalu, 1 steblo citrónovej trávy, 2 lyžice sezamového oleja, 400 ml kokosového mlieka, 2 lyžice rybacej omáčky, 1 lyžica trstinového cukru, 100 g hrášku, 50 g húb, 50 g bambusových výhonkov, 1/2 zelenej papriky, 1 čerstvá chilli paprička, čerstvý koriander, čerstvo vytlačená limetková šťava
Postup:
1 Kuracie prsia nakrájame na tenko rezance, osolíme a na veľmi rozpálenej panvici s olejom opečieme dozlatova Potom vyberte z panvice
2 To isté opakujeme aj so zeleninou - orestujeme huby, pridáme hrášok, nakrájanú zelenú papriku a bambusové výhonky
3 Zeleninu necháme opekať podľa tvrdosti a veľkosti - cca 6 minút a asi v polovici opekania pridáme aj kúsky zázvoru (množstvo podľa chuti) a vybieme z panvice
4 V rovnakej panvici, na malom množstve oleja opražíme kari pastu, pridáme kokosové mlieko, listy thajskej limety, citrónovú trávu a povaríme do mierneho zhustnutia
5 Pridáme mäso a zeleninu, pokvapkáme limetkou, dochutíme rybacou omáčkou a cukrom
6 Všetko necháme ešte chvíľku prehriať a podávame spolu s jazmínovou ryžou
7 Pred podávaním kari posypeme nasekaným koriandrom a chilli
ŠALÁT CAPRESE
4 väčšie mäsitejšie rajčiny, 2 mozarelly, lístky červenej bazalky, morská soľ, čerstvo mleté čierne korenie, olivový olej a podávajte, balzamikový ocot
Postup:
4 väčšie mäsitejšie rajčiny a dve mozarelly nakrájajte na rovnako hrubé kolieska Striedavo ich narovnajte na tanier, posypte lístkami bazalky, posoľte morskou soľou a čerstvo mleté čierne korenie, postriekajte olivovým olejom a podávajte Prípadne môžete dochutiť balzamikovým octom
ŠALÁT WALDORF
2 pevné jablká, umyté, 1 lyžice citrónové šťavy, 1 stonka rapíkatého zeleru, pokrájaný, 4 lyžice majonézy, 2 hrsti vlašských orechov, ľadový šalát k podávaniu
Postup:
Jablká nakrájajte alebo nastrúhajte a zalejte citrónovou šťavou Pridajte ostatné ingrediencie a dôkladne premiešajte Rozdeľte na tanier na listy šalátu a podávajte
GRÉCKÝ ŠALÁT
4 veľké…