Logo Logo
Ryža na sushi 1 kg
Ryža na sushi 1 kg
Krátky popis Neodolateľný produkt Ryža na sushi 1 kg od výrobca Chefshop u nás nájdete v zľave za 3,19 €
Obvyklá cena
  • 3,19
Výrobca/Značka
Chefshop
EAN 8938507039655
Hodnotenie
  POPIS Ryža na sushi v 1 kg balení je tou jedinou správnou ryžou na prípravu čím ďalej obľúbenejšej japonskej špeciality - sushi Jedná sa o druh ryže známi ako Nishiki, ktorý má krátke a guľaté zrná a vysoký obsah škrobu zaručujúci jej lepivosť Na výborné sushi už nemusíte ísť do reštaurácie S touto ryžou na sushi zvládnete pripraviť hravo aj doma Pochutnajte si na domácom sushi alebo prichystajte návšteve netradičné pohostenie špecifikácie Zloženie: guľatozrnná ryža na sushi  Hmotnosť: 1 kg Fotografia je iba ilustračná Odberáme pre vás ryžu na sushi od viac výrobcov, aby sme vám zaistili vždy čo najpriaznivejšie ceny NUTRIČNé A ENERGETICKÉ HODNOTY (Údaje pre 100 gramov) Kalórie: 1479 kJ / 348 kcal Tuky: 0,7 g z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,1 g Sacharidy: 78 g z toho cukry: 0,3 g Bielkoviny:  7 g Soľ: < 0,01 g Vláknina: 1 g PRAKTICKÉ RADY Spotrebujte pred dátumom uvedeným na obale Uchovávajte na suchom a tmavom mieste Pokiaľ po otvorení všetko nespotrebujete, dajte zvyšok do uzatvárateľlnej nádoby PRÍPRAVA SUSHI RYŽE Aby sa vám sushi podarilo, vždy používajte špeciálnu ryžu na sushi, nikdy nie obyčajnú Iba ryža na sushi vám zaistí tú správnu lepivosť, aby vám sushi držalo pohromade a malo ten správny tvar 1 Sushi ryžu si najskôr dobre niekoľko krát prepláchneme Voda nemusí byť celkom priezračná, ale rozhodne nesmie byť kalná 2 Sushi ryžu vložíme do hrnca a nalejeme zhruba toľko vody, aby ryžu presahovala o 1 cm Dáme variť 3 Keď začne dostatočne voda so sushi ryžu vrieť, zľahka (!) ju premiešame a stiahneme výkon na menší stupeň 4 Ryža by mala byť hotová vtedy, keď sa odparí všetká voda 5 Hotovú ryžu na sushi odstavíme a odkryjeme pokrievku a necháme vychladnúť 6 Pokiaľ si nielen sushi ryžu pripravujete často, doporučujeme zaobstarať si kvalitný rýžovar Ušetrí vám čas aj prácu a ryžu si môžete pokojne uvariť vopred RYŽOVÝ ROZVAR / NÁLEV NA SUSHI Teraz si pripravíme octový nálev na sushi Ideálny pomer 6 : 4 : 1 60 ml ryžového octa  40 g cukru 10 g soli 1 Všetko poriadne premiešame, aby sa cukor a soľ rozpustili Pokiaľ zmes ohrejeme, cukor a soľ sa v teple lepšie rozpustí 2 Uvedené množstvo vystačí na dochucenie zhruba 300 g neuvarenej ryže Pokiaľ varíte ryže menej, zvyšok ochuteného octa na sushi môžete pokojne  skladovať pár mesiacov v chladničke, prípadne ho využiť ako nálievku na šalát alebo súčasť dresingov Pokiaľ sa vám nechce vyrábať si octový nálev, môžete si kúpiť hotový sushi ocot 3 Ryžu na sushi je nutné približne 20 minút chladiť Potom ju premiestime do pripravenej misy, ideálne drevenej a postupne do nej pomaly primiešavame octový nálev 4 Určite ho nelejte naraz na jedno miesto, pretože by ste si nechtiac mohli všetku prácu pokaziť a sushi ryžu okyseliť príliš 5 Odporúčame si malú časť nálevu na sushi odložiť na neskôr 6 Ochutenú ryžu na sushi necháme takmer úplne vychladnúť RECEPT NA MAKI SUSHI S LOSOSOM (HOSOMAKI SUSHI) Do hosomaki sushi sa rolujú hlavne ryby, ale použiť môžeme i zeleninu Najznámejšie sú tekamaki s tuniakom a sakemaki s lososom Použiť je možné ale i…
Ďalšie produkty od výrobcu Chefshop
Ďalšie produkty v kategórii Ryža