Logo Logo
Maslo Ghee Khanum 500g
Maslo Ghee Khanum 500g
Krátky popis Dizajnový produkt Maslo Ghee Khanum 500g od výrobca KTC u nás nájdete zľavnený za 7.29 €
Obvyklá cena
  • 7,49
Výrobca/Značka
KTC
EAN 5019124051008
Hodnotenie

7SK_Mléko 1CZ_Bez_lepku

POPIS

Maslo Ghee pre varenie. Roztopené maslo z kravského mlieka je tradičnou indickou surovinou, ale používala ho i naša M. D. Rettigová. Na rozdiel od obyčajného masla má Ghee mnoho lepšie vlastnosti. Je perfektný na varenie, smaženie, pečenie, skrátka na všetko, načo sa používa "obyčajné" maslo. Vydrží teplotu až 250°C a tak sa ľahko neprepáli ako klasické maslo. Typická je jeho slabo nasladlá jemne oriešková chuť a vôňa

Prepustené maslo Ghee

ŠPECIFIKÁCIE

Zloženie: 99,8 % maslový tuk (mlieko), zvlhčovadlo 0,01 %, ochucovadlo: ethyl butyrát 0,01 %

Alergény: Obsahuje mlieko (laktózu).

Hmotnosť: 500 g

Druh masla: prepustené, ghee

Vhodné na: varenie, pečenie aj smaženie, pretože sú mastné kyseliny stabilné aj pri vysokých teplotách, maslo sa neprepaluje a je teda zdravšie ako bežné maslo, môžete ho aj iba tak namazať na chlieb.

NUTRIČNÉ A ENERGETICKÉ HODNOTY

(Údaje pre 100 gramov)

Kalórie: 3692 kJ / 898 kcal

Tuky: 99,8 g z toho nasýtené mastné kyseliny: 63,3 g

Sacharidy: < 0,1 g  z toho cukry: < 0,1 g

Bielkoviny:  < 0,1 g

Soľ: < 0,1 g

 
plus

Čistý maslový tuk bez obsahu vody a mliečnych bielkovín.

Je stabilné pri vysokých teplotách (až 240°C) a tak sa neprepaľuje a je ideálne k smaženiu.

V kuchyni je možné prakticky všade použiť, kde je potreba tuk. (varenie, dusenie, pečenie, restovanie, mastenie,. )

Neobsahuje žiadne pridané látky.

veľmi dlhú trvanlivosť a nemusí sa chladiť.

Maslo je vhodné pre ľudí s intorelanciou na laktózu, diabetikov a celiakov.

Obsahuje minerály sodík, vápnik, draslík, horčík, fosfor, železo a vitamíny rozpustné v tukoch A,D,E,K a omega kyseliny 3-9.

   

PRAKTICKÉ RADY

Prepustené maslo Ghee je možné užívať vnútorne aj z vonku k hojeniu rán.

Ghee maslo má dlhú trvanlivosť a nie je nutné ho uchovávať v chladničke. Vyrží 8 mesiacov až rok.

 

Recept na indické maslové kura

RECEPT NA INDICKÉ MASLOVÉ KURA

30 g prepusteného masla ghí, 1 kg kuracích stehien vykostených (nakrájaných na menšie kúsky), 10 ml mletého koriandra, 10 ml mletej rímskej rasci, 10 ml nastrúhaného čerstvého zázvoru, 5 - 10 ml korenie Garam Masala, 1 plechovka (400 g) kvalitného rajčinového pyré alebo sekaných rajčín, 125 ml kuracieho vývaru, 125 ml bieleho jogurtu, 125 ml smotany, soľ, čerstvo mleté čierne korenie

Postup:

1. Rozohrejte vo vysokej panvici maslo ghee na miernom ohni. Osmažte na ňom kura dozlatova.

2. Pridajte všetko korenie a restujte ďalšie 2 minúty, aby sa korenie rozvoňalo.

3. Pridajte rajčinové pyré a kurací vývar, priveďte k varu a nechajte 10-15 minút prebublávať. Až bude mäso mäkké, pridejte jogurt a smotanu a už ďalej nevarte. Dochuťte soľou a korením.

Podávajte horúce s bielou ryžou a zasypané čerstvým koriandrom.
Zdroj receptu a obrázky k receptu: http://fresh
. iprima. cz/recepty/indicke-maslove-kure