POPIS
Japonský nôž Santoku z kolekcie Fibre Karbon 1 od výrobcu De Buyer má robustnú a odolnú čepeľ o dĺžke 19 cm Čepeľ je vysoká a vybavená špeciálnymi priehlbinami, ktoré bránia prilepovaniu krájaných ingrediencií na nožíku Nôž Santoku má univerzálne využitie - ideálne na krájanie, sekanie, drvenie Je vhodný na zeleninu, mäsao, ryby aj bylinky V ázijskej kuchyni sa používa najmä na krájanie zeleniny na tenké rezance a krájanie mäsa na malé kúsky pre rýchlu prípravu v panvici WOK
Čepeľ noža je vyrobená z jedného kusu nerezovej ocele X50CrMoV15 (špeciálna nožiarska oceľ) Rukoväť z uhlíkových vlákien je protišmyková, ľahká a pevná a tak prináša pohodlný, bezpečný a prirodzený úchop Tento nôž je vhodný pre pravákov Odporúčame iba šetrné ručné umývanie a pravidelnú údržbu pomocou ocieľky a brúsky na nože Pre bezpečné uloženie noža je ideálny stojan na nože
Expedujeme do dvoch pracovných dní od objednania
ŠPECIFIKÁCIE
Dĺžka nože: 33,5 cm
Dĺžka čepele: 19 cm
Hmotnosť: 600 g
Materiál: špeciálna nožiarska oceľ, uhlíkové vlákna (rukoväť)
Farba: strieborná, čierna (rukoväť)
VÝHODY A NEVÝHODY
Tento nôž vznikol spojením kuchárskeho noža s univerzálnym využitím a japonského noža s extrémnou ostrosťou
Japonský nôž má čepeľ vyrobenú z 1 kusu špeciálnej nožiarskej nerezovej ocele
Čepeľ je robustná a veľmi odolná
Protišmyková, ľahká a pevná rukoväť prináša bezpečný, pohodlný a prirodzený úchop
PRAKTICKÉ RADY
Vhodné do umývačky: Nie
ROZDIEL MEDZI OCIEĽKOU, BRÚSKOU NA NOŽE A BRÚSNYM KAMEŇOM
Ocieľku na nože použijete pri pravidelnej údržbe - pokojne pred každým použitím noža Brúska na nože alebo brúsny kameň však iba raz za čas pre obnovenie pôvodnej ostrosti noža, teda keď už je nôž skutočne tupý
OCIEĽKA NA NOŽE
Ocieľka na nože slúži pre pravidelnú údržbu nožov Pomocou ocieľky na nože jednoducho a rýchlo obnovíte pôvodnú ostrosť vašich nožov Ocieľku používajte k udržiavaniu ostria Na už tupom noži nieje jednoduché ocieľkou ostrie vytvoriť - v tomto prípade zvoľte brúsku na nože alebo brúsny kameň Ocieľka má rukoväť a brúsna časť môže mať jemnejší alebo hrubší povrch Ocieľka nieje praktická pre údržbu príliš veľkých nožov
Brúsna časť ocieľky môže byť vyrobená z rôznych materiálov - diamantová, keramická, zo špeciálnej nožiarskej ocele a podobne Dĺžku brúsnej časti voľte podľa dĺžok ostria nožov, ktoré budete ocieľkou brúsiť Máme pre vás ocieľky s brúsnou časťou od 20 cm až po 31,5 cm - špeciálna mäsiarska ocieľka pre brúsenie veľkých nožov
Brúsenie nožov ocieľkou
Ocieľku držte zvislo v jednej ruke a nôž v druhej ruke (naklonený zhruba 20°C k povrchu ocieľky) Najlepšie je mať oporu (napr stôl a ocieľku podložiť utierkou, aby nešmýkala), aby ste udržali rovnaký uhol po celej čepele a ostrenie bolo presné Práca s ocieľkou vyžaduje cvik, aby na ostrí nevznikali nežiadúce zúbky Nožom tiahnite od päty ku špičke a zopakujte toto z druhej strany…