Logo Logo
Balsamico ocot z Modeny Varvello 500ml
Balsamico ocot z Modeny Varvello 500ml
Krátky popis Zľavnený produkt Balsamico ocot z Modeny Varvello 500ml od výrobca Varvello u nás nájdete výhodne za 1,23 €
Obvyklá cena
  • 1,23
  • 3,99 €
  • 69 %
Výrobca/Značka
Varvello
EAN 80100416
Hodnotenie
Balsamico ocot z Modeny od talianskeho výrobcu Vavrello využijete pri príprave zálievok k šalátom, ktoré vďaka nemu dostanú jedinečnú chuť, ale používa sa napríklad aj spolu s jahodami pre vytvorenie neobvyklej kombinácii chutí Balsamico ocot spolu s olivovým olejom nesmú chýbať v žiadnej domácnosti Spoločnosť Varvello sa výrobe venuje už od roku 1921 priamo v srdci vinárskej oblasti Modena Všetky starostlivo vyberané z odrody pochádzajú z tejto oblasti a proces starnutia prebieha v drevených bedničkách zaisťuje vynikajúcu kvalitu Podľa výrobcu sa tento ocot skvele hodí k červenému mäsu (i surovému), parmezáne, zmrzline a lesnému ovociu ŠPECIFIKÁCIE Zloženie: vínný ocot, povarený hroznový mušt, farbivo: karamel E150d Alergény: Obsahuje siričitany Objem: 500 ml Kyslosť: 6 % Krajina pôvodu: Taliansko Vhodné k: červenému mäsu, parmezánu, lesnému ovociu, zmrzline, do šalátov Fotografia je iba ilustračná NUTRIČNÉ A ENERGETICKÉ HODNOTY (Údaje pre 100 ml) Kalórie: 352 kJ / 82 kcal Tuky: 0,1 g z toho nasýtené mastné kyseliny: 0 g Sacharidy: 15 g z toho cukry: 15 g Bielkoviny: 0,7 g Soľ: 0,07 g PRAKTICKÉ RADY Spotrebujte pred dátumom uvedeným na obale  ČO JE BALSAMICO OCOT? Balzamiko ocot je vínny ocot, ktorý sa vyrába zo zahusteného hroznového muštu Svoju nasládlu korenistú chuť získava vďaka niekoľko ročnému zreniu v sude Používa sa na prípravu zálievok do šalátov, redukcii k mäsu, skvelý je tiež v kombinácii s čerstvým ovocím alebo napríklad so zmrzlinou BALZAMIKOVÝ BÔČIK S KARAMELIZOVANÝMI JABLKAMI 1 kg vykosteného prerasteného bôčiku (zbaveného kože), 175 g tmavého trstinového cukru + 2 lyžice navyše na jablká, 125 ml balzamikového octa + ďalšie k podávaniu, 2 strúčiky cesnaku (prelisovaný), morská soľ, čerstve mleté čierne korenie, 2 - 4 jablká (nakrájané na plátky alebo mesiačiky) Postup:1 Rúru predohrejte na 160 °C 2 Nakrájajte bôčik na kocky vo veľkosti sústa, napichajte ich na kovové ihly a vyrovnajte do zapekacej nádoby 3 Zmiešajte cukor, 250 ml vody, balzamikový ocot a cesnak, osoľte a okoreňte Nalejte na mäso a prekryte alobalom Pečte v rúre 30 minút 4 Odstráňte alobal, zvýšte teplotu na 200 °C a dopekajte za občasného obracania asi ešte hodinu, kým povrch skaramelizuje 5 Rozpáľte nepriľnavú panvicu, nasypte do nej cukor a jablká a opekajte 2 minúty, kým skaramelizujú Podávajte s bôčikom a pár kvapkami balsamikového octaZdroj receptu a obrázku k receptu: wwwapetitonlinecz  KRÉM Z BIELEJ ČOKOLÁDY S BALZAMIKOVÝMI JAHODAMI 284 ml smotany na šľahanie (33%), 1 zväzok bazalky (nasekanej aj so stonkami) + ďalšie lístky na ozdobu, 300 g kvalitnej bielej čokolády (nasekanej alebo čokoládové dukátiky), 50 g svetlého trstinového cukru, 2 lyžice balsamico octa, 250 g jahôd (prepolených) Postup:1 V hrnci na strednom plameni priveďte k jemnému varu smotanu s bazalkou Odložte a nechajte 5 minút odpočinúť 2 Ochutenú smotanu, odstráňte bazalku a vráťte späť do hrnca Znovu zahrejte tesne po pod bod varu Odložte z ohňa a ihneď vmiešajte čokoládu Kým sa čokoláda nerozpustí, tak zmes rozmiešajte dohladka 3 Krém rozdeľte do pohárov a nechajte chladiť najmä hodinu alebo pokiaľ neztuhne 4 V kastróli premiešajte cukor, balzamikový ocot a 2 lyžice vody Na strednom plameni asi 5 minút miešajte, kým sa cukor rozpustí a objem tekutiny sa zmenší na polovocu Vzniknutý sirup nechajte…
Ďalšie produkty od výrobcu Varvello
Ďalšie produkty v kategórii Balsamico octy